Kauneuskilpailuissa

Nuutuksen kasvatit kävivät 8-9.6. viikonloppuna kolmessa näyttelyssä ja saivat kaksi ROPiä (Nuutuksen Hupi, Nuutuksen Dee) ja yhden VSPn (Nuutuksen Nuts Over Hellu) sekä neljä sertiä (Nuutuksen Nuts Over Hellu kaksi, Nuutuksen Hupi yhden ja Nuutuksen Rémi yhden). Lisäksi Nuutuksen Ruusa ja Nuutuksen Eddie saivat varasertit. Muitakin hyviä arvosteluja tuli kasvateille ja erikoisnäyttelyssä ROP kasvattiluokka ja Corialle H-pennuista BIS jälkeläisluokka.

Nuutuksen J-pentue syntyi 29.5.2019 / J-litter born

Isabelle du Soleil du Ventoux synnytti viisi poikaa ja neljä tyttöä, isänä Nuutuksen Da Vinci “Leo”. Kyseessä oli keinosiemennys, koska Leo on kastroitu opaskoira-aikanaan. Synnytys meni hienosti. Yhdellä pojista oli kitalakihalkio, joten suruksemme jouduimme luopumaan hänestä. Jäljellä olevat kahdeksan pentua ja Isabelle voivat erinomaisen hyvin.

Tuloksekas toukokuu :)

Nuutuksen kasvatit ja koirat ovat napsineet koetuloksia koko toukokuun. 10 hyväksyttyä tulosta kolmessa lajissa 🙂

Mejässä 12.5. Ruovedellä barbetit Nuutuksen Elmo ja Nuutuksen Epeli “Rosmo” jäljestivät 1. ja 3. luokan tulokset ja espanjanvesikoira Nuutuksen Bonnie 1. luokan tuloksen ensimmäisissä kokeissaan.

Rally-tokossa barbetNuutuksen Emma sai hyväksytyn ALO-tuloksen 18.5., ja barbet Nuutuksen Ruusa rallatteli kolme hyväksyttyä ALO-tulosta (18.5., 19.5. ja 25.5.) ja RTK1 koulutuspalkinnon. Espanjanvesikoira Nuutuksen Freia “Raisa” sai 30.5. hyväksytyn tuloksen MES-luokassa ja siten RTK4-koulutustunnuksen.

Tokossa 24.5. ja 25.5. pont-audemerinspanieli Westgrove Polaris totteli 2. ja 1. luokan tuloksille.

 

 

Nuutuksen I-pentue syntyi 6.2.2019

Nuutuksen Diana "Dina" synnytti 10 pentua 6.2.2019. Pentueeseen syntyi 6 poikaa ja 4 tyttöä. Tytöistä yksi on valko-musta ja kolme mustia valkoisin merkein. Pojista kaksi on mustia valkoisin merkein, kaksi valko-mustia ja kaksi valko-ruskeita. Emä ja pennut voivat hyvin.

Metsästyskoulutus Nuutuksen kasvateille 1.-2.12.2018

Neljätoista Nuutuksen koiraa ja kasvattia omistajineen vietti mukavan ja antoisan viikonlopun metsästyskoulutuksessa Koskuella. Pääkouluttajana toimi Juha Mäntymäki. Koirat toimivat hyvin, ja todistivat, että monilla barbeteilla on vielä alkuperäiset käyttöominaisuudet tallella. Polar edusti ansiokkaasti seisojia.

Kuvat Tero Hintsa ja Paula Horne

Isabelle peuran jäljillä

Isabelle oli taas tosi toimissa, naapurikunnassa ammuttua peuraa jäljestämässä. Miehet olivat etsineet sitä jo pari tuntia kaksistaan, sitten soitettiin Isabelle paikalle, ja peura löytyi n 100 m päästä. Laukaus oli hyvä, mutta joskus ne juoksevat silti pitkälle.