Winnie

Winnie

Tamarixin Winnie the Pooh

pyreneittenpaimenkoira uros
20.12.1992 -  31.7.2005
SF01772/93
KASVATTAJA: Päivi JOkinen, Humppila
LONKAT B/B, polvet 0/0, SILMÄT ok
näyttely: NUO-1
Winnie koiranetissä 
pyreneittenpaimenkoira Tamarixin Winnie the Pooh

Winnie oli Tainan ensimmäinen oma koira ja siten sillä onkin aivan erityinen paikka sydämessä. 

Jos Winnien luonnetta pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisi se ehkä päättäväinen. Winnie tiesi mitä tahtoi, ja miten asiat oikeasti olivat. Mihin tahansa se ryhtyi, se teki sen innolla ja halukkaasti, osoittaen kuitenkin omaa harkintaa. Winnie ei ollut koira, joka sokeasti uskoo ihmistään, vaan sen tuli mieltää tekeminen tarkoituksen mukaiseksi. Winniessä tulikin pyrrin älykkyys hyvin esille, ja se asetti mielenkiintoisen haasteen koulutukselle.

pyreneittenpaimenkoira Nuutuksen

Pyrrien tapaan Winnie oli pidättyväinen vieraita - sekä ihmisiä että koiria - kohtaan, mutta niistä, jotka se hyväksyi se pitikin huolta kuin omastaan. Jos oltiin esim. metsässä porukalla marjassa, Winnie piti huolta koko porukasta, ja lähti vaikka uudestaan hakemaan jos huomasi jonkun puuttuvan laumastaan. Toisaalta Winnie oli valmis puolustamaan omiaan mielestään uhkaavilta tilanteilta, ja pienestä koostaan huolimatta osasi olla niin vakuuttava, että sitä oli helppo uskoa. Hyvän itsetunnon ja vakaan ja rauhallisen (pyrriksi!) luonteen ansiosta puolustushalu ja terävyys ilmeni Winniessä kuitenkin vain "sanomisena", vaikka tosi paikan tullen uskon, että se olisi antanut kaikkensa.

Winniellä riitti tekemisen tarmoa ja se rakasti työskennellä yhdessä ihmisen kanssa, ja sen kanssa tulikin tehtyä monenlaista, vaikkei kilpakentille koskaan lähdettykään (Tainalta puuttuu täysin se kilpa-geeni). Omaksi iloksi harrastettiin mm. jälkeä, etsintää, agilityä ja tokoa. Paimentamaankin paimenkoira pääsi, kun yhtenä kesänä meillä oli lammastilalta lainassa neljä lammasta. Winnie tykästyi kovasti lampaisiin ja vietti mielellään aikaansa lammasaitauksen lähellä. 

error: Materiaali suojattu/Content is protected !!