Pepe

Pepe

Trutoe de Calathea

Espanjanvesikoira uros
16.8.1999 - 3.2.2016
RRC0071482 / ER37321/01 /EJ37321/01
Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK, kilpirauhasen vajaatoiminta
TOKO AVO2, ROP SERT
Omistaja: Paula Horne
Pepe koiranetissä

Pepe tuli Espanjasta Suomeen noin vuoden ikäisenä syksyllä 2000. Nuoruuden traumaattisista kokemuksista huolimatta (mm. kuljetuslaatikko oli lentokoneen ruumassa hajonnut ja koira pääsi vapaaksi Budapestin lentokentälle) Pepe on erittäin vakaa ja hyvä luonteinen perro.

Pepellä tuntuu olevan erityisen herkät vaistot, jotka tulevat myös selvästi esiin sen käytöksessä. Muita koiria Pepe osaa lukea erittäin hyvin, ja selvittää asemansa toisten urosten kanssa aina rähjäämättä pelkän elekielen avulla. Kiimaisista nartuista se taas haistaa "parhaat päivät" eikä yritäkään astua muina aikoina (sitä on jopa käytetty arvioimaan paras astutusaika muissa parituksissa). Paitsi koiria, Pepe "lukee" hyvin myös ihmisiä - se suhtautuu erityisen lempeästi ja suojelevasti kaikkiin, joiden katsoo tarvitsevan huolenpitoa. Vauvoja Pepe rakastaa ja huolehtii vieraistakin vauvoista niin tehokkaasti, että näyttää suorastaan huolestuneelta luovuttaessaan ne takaisin äitiensä huomaan. Kerran Pepe vaistosi omistajansa vakavan sairaskohtauksen ja edisti nopeaa hoitoon pääsyä.

Oikean perron tapaan Pepe on varsinainen monitoimikoira, ja tuntuu, että mitä vain sen kanssa yrittääkin, löytyy siltä asiaan luontaista taipumusta. Pepe on helppo koulutettava, ja vaikka elääkin pääasiassa ns. kotikoiran elämää, on se kisannut pari kertaa TOKOssa ALO-luokassa saaden kakkospalkinnon tuloksen. Pepeä on myös koulutettu kuulokoiraksi yhdelle omistajistaan. Hirvimetsällä Pepe on ollut jälkikoirana, ja paimennusvaistot tulivat esiin heti ensi kerralla sen tavatessa lampaita. Näyttelyssäkin on käyty muutaman kerran, parhaana tuloksen sertti ja ROP. Komean ulkomuotonsa takia Pepe on esiintynyt myös lehdissä rotunsa edustajana.

Pepeä on rauhallisen luonteensa vuoksi helppo pitää mukana monessa menossa, ja se viihtyykin niin hevostalleilla, patikka retkillä kuin matkoillakin.
Pepellä on neljä pentuetta, joista vain viimeisimmässä Paula on toisena kasvattajana, aiempien oltua osana sijoitussopimusta. Mikku on Pepen kolmannesta pentueesta, jossa emänä oli Herman's Granza eli Muumi.

error: Materiaali suojattu/Content is protected !!